© Meyer Originals

Historik

’The Leonard Cohen-adventure’ började i Göteborg  i slutet av 1990, och tog ordentlig fart efter att jag framfört ’Take This Waltz’/Ta Min Vals på ett LC-Event i Montreal år 2000. Leonards syster Esther fanns i publiken och hon älskade både sången och framförandet, vi blev genast goda vänner och höll kontakt genom åren. Jag fick också äran att inför sista dagen avsluta eventet med att sjunga den svenska versionen  ’Dance Me To The End Of  Love’/ För Mig, med svensk text av Lars Larholm, framför McGill university inför 200 av Cohens trognaste fans.

Snart blev jag kontaktad av skivbolaget Meyer Records i Köln som gärna ville ’remastra’ mitt första album som jag redan gjort på eget bolag, och i samband med detta göra album #2, även det på svenska. Det resulterade i en skivrelease i Köln, där vi förutom ett nytt album, fick sångerna från båda skivorna på vinyl, vilken överraskning….att sedan release-festen ägde rum på Chelsea Hotel i Köln, gjorde inget, New York får vänta.

2016 släpptes  ’Den 3;dje Leonard Cohen på svenska’ producerad av Anders Ehrenstråle. Den blev sedan nominerad av ’German Record Critics’ Award. 
Så med allt beröm jag och mina underbara musiker fått, och fortfarande får, gör jag som Leonard, lyfter på hatten och bockar ödmjukt…

 

'The Relevant People'

Janerik Lundqvist

© eva eklund 2017

Anders Ehrenstråle

GITARR
Anders gitarrer har varit både hans arbete och hobby under i stort sett hela hans liv. Musiken har funnits där sedan barnsben, och då den brittiska popvågen under 60-talet välde fram växte gitarrintresset och en önskan om vidgade vyer ledde till musikhögskolestudier i klassisk gitarr.

Under åren har han också ägnat sig åt låtskriveri, vilket resulterat i cd-inspelning med bl a Arja Saijonmaa, samt komposition för kulturhändelsen Midvinterljus i Helsingborg på 90-talet.

Konstellationerna under åren har blivit åtskilliga, såsom bluesband, rockband och storband samt som ackompanjatör i olika sammanhang.

 

Rune Lindqvist

PIANO
Rune Lindqvist född och uppvuxen i Bjärnum. Började som 5-åring sina första
pianostudier. Efter avlagd kantorsexamen blev det fortsatta studier vid Malmö Musikhögskola. 

Redan som 15-åring blev han upptäckt som en lyhörd och följsam ackompanjatör, vilket under åren utvecklats till många uppdrag och till en bred erfarenhet i olika musikaliska sammanhang både i Skandinavien och USA.

Som bakgrund kan också nämnas att han varit musikledare vid folkhögskola, under
15 år varit Högskolelektor i musikens metodik samt de senaste 17 åren verksam
som kyrkomusiker. Rune är också en ofta anlitad studiomusiker och har medverkat
i en mängd inspelningar.
Dessutom medverkat som kapellmästare i en mångfald av Radio- och TV-program.
Som exempel kan nämnas Bengt Roslunds och Göte Strandsjös omtyckta TV-serie
”Sång på gång”. Under 20-års tid ordinarie pianist till Sonja Stjernquist. De senaste
10-åren ett utvecklat samarbete med Leonard Cohen-tolkaren Janerik Lundqvist.
Rune arbetar nu i huvudsak som frilans-musiker.

 

Kathrin Grube

ALTFIOL
Människor - Möten - Musik
Redan som 6-åring spelade Kathrin och hennes tvillingsyster upp duetter på fiol och piano för gästerna på föräldrarnas pensionat i Tyskland.
Senare blev det resor till Frankrike med skolans ungdomsorkester. Som musikstuderande i Köpenhamn fanns det möjlighet att träffa andra unga musiker från hela världen på långa sommarläger med världsungdomsorkestern i både Nordamerika och stora delar av Europa. Ett tag blev det mer musik än möten då livet som professionell orkestermusiker inte erbjöd den nära kontakten med publiken. Sedan några år tillbaka står mötena i centrum igen i arbetet som koordinator på Dunkers kulturhus i Helsingborg. Men musiken finns för alltid hos Kathrin, även om yrkestiteln har ändrats. Och genom musiken finns möjlighet för nya möten.

 

Maria Phil

SÅNG
Maria Phil gick ut Nordiska Visskolan i Kungälv 1996.
Sen dess har hon uppträtt som soloartist, i olika grupper och som körsångerska. Maria medverkade på Clas Pihls första skiva ”Jag skulle lyssnat på kvällsekot” 2000. 2009
kom det egna debutalbumet ”Malvina – Maria Pihl sings Ola Magnell” (MEYERRECORDS, 2009). 2013 släppte Kakafon Records ”Nu går vi till fabriken – nyskrivna visor om livet i ett brukssamhälle” där Maria tonsatt Claes Pihls texter. Produktionen har utmynnat i musik- och teaterföreställningen med samma namn som både getts på olika bruksorter runt om i landet liksom som lunchteater på Göteborgs Stadsteater hösten 2014 och våren 2015. Maria uppträder solo, men även i olika Konstellationer. Hon samarbetar ofta med Vissångaren/berättaren/skådespelaren KG Malm liksom den göteborgsbaserade Jazzpianisten Per Johansson.